Sayfalar

7 Şubat 2011 Pazartesi

'Süper' Lig!

Sezonun ikinci yarısı başladığında Türkiye Süper Lig puan tablosu şu şekildeydi:

1. Trabzonspor   42 Puan
2. Bursaspor       37 Puan
3. Fenerbahçe     33 Puan
4. Kayserispor     32 Puan
5. Beşiktaş          28 Puan

Liste aşağıya doğru devam ediyor ama benim kanaatim sezonu ilk beş içerisinde bitirecek takımların ikinci devrenin başındakilerden farklı olmayacağı şeklinde. Belki yükselen form grafiği ile Gaziantepspor potaya girebilir, ya da mucizevi bir şekilde Galatasaray ilk beşe girer. Galatasaray’ın puan olarak çok geride olmadığı aşikar ancak oynadığı istikrarsız futbol ile ilk beş için çok ışık vermiyor açıkcası.

Konumuza dönersek... Yukarıda devrenin başındaki puan durumunu vermiştim. Bir de üç haftasını geride bıraktığımız ikinci yarının güncel puan durumuna bakalım.

1. Trabzonspor     44 Puan
2. Bursaspor         44 Puan
3. Fenerbahçe       42 Puan
4. Kayserispor       39 Puan
5. Beşiktaş            32 Puan

İlk devrenin son haftasını hatırlayın. Üç büyüklere çift haneli puan farkı atmış sahada fırtınalar estiren bir Trabzonspor, Trabzonspor’un ensesinden ayrılmayan ve her maçı kolayca kazanamasa da kolay kolay kaybetmeyeceğini de gösteren bir Bursaspor ve ne yaptığı belirsiz, şampiyonluk hayallerini bir başka bahara bırakmayı düşünen, ‘Aykut Hoca’yı göndersek mi göndermesek mi?’ hesaplarının yapıldığı bir Fenerbahçe vardı.

Geçtiğimiz hafta sonu (19. Hafta) Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u ve Bursaspor’un Galatasaray’ı yenmesinin yanında, bir de 17’de 17 parolasıyla yola çıkan Beşiktaş’ın her zaman olduğu gibi İstanbul Belediyespor’a takılması, ligin altını üstüne getirdi. Bu hafta da Beşiktaş ve Trabzonspor hariç favori takımlar kazanmaya devam edince, bir anda Kayserispor’a bile şampiyonluk imkanı doğmuş oldu.

Burada önemli olan ne peki? Şöyle ki, eğer ligimiz üç hafta gibi kısa bir sürede böyle baştan aşağı değişebiliyorsa, önümüzdeki üç haftaların neler getireceğini bırakın tahmin etmeyi, hayal etmek bile zor. İşte ben de bu hayal edilmesi zor şampiyonluk yarışını seviyorum.

Bursaspor’un geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlaması Türk futbol tarihinin en önemli kilometre taşlarından biriydi. Ancak daha da güzeli ne olur biliyor musunuz? Bu sene de ‘Fenerbahçe-Galatasaray-Beşiktaş Şeytan Üçgeni’ gölgesindeki Süper Lig’imizin şampiyonunun bu üç takımdan biri olmaması!

Benim gönlümden geçen bir takım yok açıkcası. İster Trabzonspor, ister Bursaspor ister de Kayserispor şampiyonluk ipini göğüslesin, benim için mutluluk kaynağı olur. Gerçi Trabzonspor’un geçmişte şampiyonlukları var ama önemli olan ülkemizde artık üç büyüklerin hanedanlığının sona ermesidir. Trabzonspor’un şampiyonluğu da bu yolda atılmış önemli bir adım olacaktır.

Sonuç olarak, artık ilkokul çağına gelmiş çocuklara hangi takımı tuttuklarını sorduklarında, o ufacık ağızlarından çıkan üç kelime yerini şüpheye bırakacaktır. Bundan 10 sene sonra belki Türkiye Süper Lig tarihinde hiç şampiyon olmamış 4 takım daha şampiyon olmuş olacak ve o zaman diyeceğiz ki: “İşte şimdi ligimiz gerçekten Süper!...”